Arkiv » KURS – Handgjort på Youtube

KURS – Handgjort på Youtube

Konsthantverkscentrum arrangerar en fortbildning i digitalt bildberättande för dig som är konsthantverkare, slöjdare eller jobbar med småskalig design. Kursen syftar till att hjälpa yrkesverksamma inom fältet att nå ut till en bred publik på nätet med hjälp av rörlig bild. Genom att visualisera förhållandena bakom det handgjorda kan vi stärka dess värde och skapa förståelse för kvalitet och hantverkarens kunnande. Sista anmälningsdag 29 mars!

Tiden för den anonyme konsthantverkaren är förbi. Idag köper vi inte bara en produkt, vi investerar i känslor, identitet och livsstil. Rätt använt kan rörlig bild bidra till att stärka varumärken, sälja produkter och inte minst synliggöra det handgjordas värden. Det handlar om att låta hantverket och den kreativa processen bakom bli en viktig ingrediens i föremålens berättelse!

Kursen genomförs med stöd från Region Skåne.

Målgrupp: Företagare inom konsthantverk, slöjd och småskalig design.
Kursen har 25 platser, eventuellt urval sker.
Kursdatum: Tors och fre 12-13/5 + tors 19/5 + tors 2/6, heldagar.
Anmälan: Senast tisdag 29/3: https://simplesignup.se/event/73416

Plats: Media Evolution City, Stora Varvsgatan 6a, Malmö, 5 min promenad från Malmö Centralstation

Pris: 950kr + moms. För anslutna till Konsthantverkscentrum 750kr + moms.
Krav: Kursen förutsätter att du som deltar har tillgång till teknisk utrustning, t ex smartphone,
dator eller digitalkamera med videofunktion.

Kursen innehåller bland annat:
• Bakgrunden och utvecklingen inom online video, dess förutsättningar och möjligheter. Workshop: hur arbetar man fram en digital strategi för delning av video på nätet? Vad är syftet och hur når man sin publik? Vad är rätt dramaturgiska grepp? Hur går man till väga för att förmedla kreativa processer och värden på rätt sätt?

• Hur få en god kvalitet på enklast möjliga sätt? Om tekniska krav och valet av teknik, om filhantering, uppladdning. Olika tillvägagångssätt för delning och utvärdering. Gruppdiskussion kring vad som funkar och inte, hur ser vi film på nätet och hur använder vi sociala medier? Hur kan jag använda mig av detta? Egen uppgift att lösa.

• Handledning individuellt och i mindre grupper utifrån den egna uppgiften med personlig feedback och input. Vi resonerar i grupp och varje deltagare får vägledning för att jobba vidare med både innehållsmässiga och tekniska frågor.

• Sista kursdagen ägnas åt redovisning av egen uppgift i helgrupp, avslutande diskussion och utvärdering.

Sista anmälningsdag tis 29 mars. Anmälan är bindande men eventuellt urval sker p g a begränsat antal platser.
Fyll i namn, adress, e-post, telefon, företagsform, hemsida, ansluten/icke-ansluten, motivera kortfattat ditt beslut att anmäla dig till kursen.

Anmälan till fortbildningen görs via länken: https://simplesignup.se/event/73416

Vid frågor kontakta: stina.clauss@konsthantverkscentrum.se

Ladda ner bifogade filer

PDF-dokument

Dela på sociala medier
Share on
facebook Share on
twitter Share on
linkedin Share on
google

Läs på Mynewsdesk
Anmälan: fortbildning ”Handgjort på Youtube!

Resurslänkar
Anmäl till kursen

Relaterat material
Evenemang

Kickoff med inspirationsföredrag: Handgjort på Youtube!
2016-03-09 13:30 CET
Tid: 2016-03-16, 18:00 – 20:00
Plats: Multirummet på Media Evolution City, Stora Varvsgatan 6a, Malmö, 5 min promenad från Malmö Centralstation. Kostnadsfritt! Föranmälan senast 14/3 via länk nedan.

Konsthantverkscentrum bjuder in till kickoff med inspirationsföredrag inför fortbildningen ”Handgjort på Youtube– så når du ut med rörlig bild”. Det är bara tio år sen Youtube föddes och utvecklingen går extremt fort. Möjligheten att nå ut till en bred publik innebär en stor potential, inte minst för skapande och kreativa yrkesgrupper – men hur gör man och hur berättar man? Mer information nedan.

Kontaktpersoner:
Pernilla Norrman
Projektledning och utveckling i Skåne
skane@konsthantverkscentrum.se
070 465 70 70